SOKAK SÜPÜRGECİLERİNDEN FARKINDALIK TİYATROSU

Keçiören Belediyesi tarafından çevreye ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için sokak süpürgecilerinden kurulan tiyatro topluluğu ilk oyununu ilçedeki Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu`nda ve Şehit Bülent Aydın İmam Hatip Ortaokulu`nda  oynadı.

Süpürge personelleri, gönüllü olarak 4 ay boyunca aldıkları tiyatro ve drama eğitiminin ardından ilk kez izleyicilerin karşısına çıkma deneyimini yaşarken, ortaokul öğrencileri de oyuna yoğun ilgi gösterdi.

Tiyatro öncesinde, belediye çevre mühendisi tarafından öğrencilere çevre ve geri dönüşüm eğitimi verilirken, tiyatro oyunuyla da dünya kaynaklarının tasarruflu kullanılmasında geri dönüşümün ve daha yaşanabilir bir dünya için çevre temizliğinin önemi vurgulandı.

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı 4 personelin ilçe sınırlarındaki tüm ortaokullara sergilenmesi planlanmaktadır.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da hem iş hayatlarında hem de çevreye karşı farkındalık oluşturmak için ortaya koydukları tiyatro oyununda başarı gösteren belediye personellerine ve tiyatro oyununa ilgi gösteren öğrencilere teşekkür etti.