OKULLAR ARASI ELEKTRONİK ATIK TOPLAMA YARIŞMASI

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında, oluşan elektronik atık miktarının azaltılması, atıkların geri dönüşüm yöntemleri ile çevreye zarar vermeyecek şekilde bertarafının sağlanması ve toplumda elektronik atıkların geri dönüşümü bilinci oluşması için okullar arası ödüllü elektronik atık toplama yarışması düzenlenmiştir.

Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve onlar vasıtasıyla ailelerinin elektronik atıklar hakkında bilinç kazanmaları ve evlerde bekler durumdaki elektronik atıkların geri dönüşüm sitemine dahil edilebilmesi amacıyla düzenlenen ödüllü yarışmamıza ilkokul ve ortaokul kademelerindeki tüm devlet ve özel okullarımız katılabilecektir. 21 Mayıs 2021 tarihine kadar en çok elektronik atık teslim eden ilk üç okul dereceye girecektir. Okullarımızın atık teslimi için Geri Dönüşüm Danışma hattına bildirimde bulunması gerekmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar ile gerekli onaylar alınarak okullara ayrıntılı olarak yarışma hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Dereceye giren okulların ödülleri;

1.lik ödülü Masa Tenisi Seti

2.lik ödülü Langırt Masası

3.lük ödülü Spor Topları Seti(2 futbol, 2 voleybol, 2 basketbol topu ve badminton seti)

Pandemi dolayısıyla ödül töreni ileri bir tarihte yapılacaktır. Kazanan okullar ve tören tarihi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla duyurulacaktır.