GELENEKSEL ATIK PİL KAMPANYASI SONUÇLANDI

Kullanım ömrünü tamamlamış ve fiziksel hasar alarak kullanılamaz hale gelmiş atık piller evsel atıklardan ayrı olarak toplanmalı, taşınmalı ve bertaraf edilmelidir. Bu amaçla Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğine (TAP) tarafından Belediyemiz işbirliği ile her yıl Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası düzenlenmektedir. Anaokulu, ilk, orta ve lise kademelerinden tüm okulların katılabildiği yarışmaya bu yıl da yoğun katılım olmuş, 2022 eğitim döneminde rekor düzeyde atık pil toplanmıştır.

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde atık pillerini teslim ederek ödül almaya hak kazanan Şehit Enes Demir Ortaokulu`na satranç eğitim seti, Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu, 29 Ekim Cumhuriyet İlkokulu, Melek Özen İlkokulu ve Şehit Fatih Erdoğan İlkokulu`na top seti (furbol, voleybol ve basketbol) hediyeleri teslim edilmiştir. Ayrıca Keçiören Belediye Başkanı Turgut ALTINOK tarafından da tüm okullarımıza top seti ve raket seti hediye edilmiştir.

Geri dönüştürülebilir tüm atıkların geri dönüşüm sistemine sıfır kayıpla katılımını sağlayabilmek için düzenlediğimiz yarışma ve kampanyalarımız yeni eğitim öğretim döneminde de devam edecektir.