ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) koordinasyonu ve ilçe belediyelerin işbirliği ile her yıl tüm okullarda Atık Pil Toplama Kampanyası düzenlenmektedir. Yürütülen bu kampanya ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesi hedeflenerek sıfır atık uygulamaları kapsamında önemli bir adım atılmış olacaktır.

Bu hedefler doğrultusunda Belediyemiz işbirliği ile başlatılan kampanya 2022 / 2023 eğitim öğretim yılı için 1 Aralık 2022 tarihinde başlayacak ve 30 Nisan 2023 tarihinde sona erecektir. İlçemizdeki tüm özel ve devlet okullarının anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri kampanyaya katılabilecektir. Okulların topladıkları atık pilleri teslim etmek için geri dönüşüm danışma hattını (0312 359 10 27) araması halinde okuldan atık pillerin alımı gerçekleştirilecektir. Ödüllerin teslimi 2023-2024 eğitim öğretim yılı başında gerçekleştirilecektir..

Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında;

- 50-249 kg arası atık pil toplayan okula, her 50 kg atık pil için 2 adet top (1 adet futbol topu ve 1 adet basketbol topu)

- Her 250 kg atık pil toplayan okula 1 adet Spor Seti (1`er adet futbol, basketbol ve voleybol topu, 1`er adet Badminton seti, düdük ve atlama ipi)

hediye edilecektir.

NOT: Okulların 250 kg ve katlarında atık pil toplamaları halinde her 250 kg atık pil için ödül almaya devam edeceklerdir. 250 kg ve katlarından fazla toplanan atık piller için ekstra ödül verilmeyecektir.

Atık pillerin teslimi ve ayrıntılı bilgi  almak için Belediyemiz Geri Dönüşüm Danışma birimiyle  (0312 359 10 27) iletişim kurabilirsiniz.