ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) koordinasyonu ve ilçe belediyelerin işbirliği ile her yıl tüm okullarda Atık Pil Toplama Kampanyası düzenlenmektedir. Yürütülen bu kampanya ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesi hedeflenerek sıfır atık uygulamaları kapsamında önemli bir adım atılmış olacaktır.

Bu hedefler doğrultusunda başlatılan kampanya 2021/2022 eğitim- öğretim yılı için 1 Ekim 2021 tarihinde başlamış olup, 30 Nisan 2022 tarihinde sona erecektir. İlçemizdeki özel ve devlet okullarının anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri kampanyaya katılabilecektir. Okulların topladıkları atık pilleri teslim etmek için geri dönüşüm danışma hattını (0312 359 10 27) araması halinde okuldan atık pillerin alımı gerçekleştirilecektir.

Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında;

50-249 kg arası atık pil toplayan okula, her 50 kg atık pil için Top Seti (1 futbol, 1 basketbol, 1 volleybol topu)

Her 250 kg atık pil toplayan okula 1 adet STEM Robotik Sistem Seti hediye edilecektir.

Atık pillerin teslimi ve ayrıntılı bilgi  almak için Belediyemiz Geri Dönüşüm Danışma birimiyle  (0312 359 10 27) iletişim kurabilirsiniz.